top of page

NetDocPro ügyvédi DMS

DUPLO-T KÉREK, NEM IS LEGÓT, DUPLO-T.

INTUITÍV LEGYEN!

Egy irodaház vagy bevásárlóközpont, esetleg egy országok közti nemzetközi megegyezés több tucat dokumentumból áll, amiket minden oldalon ügyvédek hada módosít és kommentál nem ritkán 20-30  verzión keresztül. Ezek közt a verziók közt kellett egy Apple termék igényességével eligazodni

PROBLÉMA

Derítsük ki, mitől állna kézre a dokumentumkezelő rendszer, igényes környezetben bonyolult és szerteágazó munkát végző ügyvédeknek

KONTEXTUS

A ReComp Zrt évek óta szállít ügyvédi rendszereket: a dokumentumkezelő rendszerük felülete viszont nem felelt meg a mai Apple készülékekhez szokott ügyvédeknek. 

Két és fél napot töltöttünk ügyvédekkel beszélgetve, majd további 2 napon keresztül dolgoztuk fel a fejlesztőkkel közösen az észrevételeket. 

Több tucat rendszert elemeztünk, aminek a végén elkészült a saját kártyajátékunk. Ezzel segítettük felépíteni az új rendszert, amely a korszerű tartalommenedzser rendszerek főbb tulajdonságait ötvözi magában.

FOLYAMAT

1. KUTATÁS

Összegyűjtöttük a fejlesztőket, üzleti elemzőket, és megkérdeztük, szerintük mit nem szeretnek a felhasználók, majd közösen felépítettünk egy kutatási programot. 

Ezzel a kutatási programmal az ország legfontosabb ügyvédi irodáiba látogathattunk el, komplett munkanapokat ott töltve: megismerkedtünk az ingatlanjog, a vállalati és nemzetközi szerződések világával, ezek eltérő igényeivel.

A felhasználókat megkértük, mutassák be napi munkájukat, különösen, de nem kizárólag, azon részeket amikor a rendszerrel interaktálnak.

2. KONKURENCIA

Átnéztük az összes, a piacon kapható hasonló feladatra szánt rendszert: elemeztünk próbaváltozatokat, videókat, képernyőképeket. 

Összegyűjtöttük a manapság általánosan használt irodai szoftverek legjobbjait, és kiemeltük azokat a tulajdonságokat, amik miatt ezeket a rendszereket szeretik: milyen tervezési elvek állnak mögöttük, milyen mintákból épülnek fel. 

Ezekből a szokásos mintakönyvtár mellett egy kártyajátékot készítettünk, 10 elvkártyával és 12 komponenskártyával.

3. WORKSHOP

A fejlesztőket ismét workshopra hívtuk, ezúttal azonban arra kértük őket, menjünk végig az interjúk felvételein, és együtt felírtuk a felhasználók napi működését és problémáikat. 

Ezek után bemutattuk, ezeket a különböző divatos rendszerek hogy próbálják feloldani, vagy éppenséggel milyen pszichológiai jelenség áll a probléma mögött, majd közösen párosítottuk a kártyákat és az interjúk észrevételeit.

4. UI JAVASLAT

Miután volt egy rakás problémánk és egy rakás megoldásunk egymáshoz párosítva és priorizálva, egy táblára elkezdtük felrajzolni, a jelenlegi szoftverből hogyan lehetne olyan rendszert építeni, amely megfelel ezeknek. 

Ezeket később átadtuk egy usability jelentés kíséretében, egy, a képernyő fő komponenseinek felépítését bemutató drótvázzal együtt, amelyből a fejlesztők - a közösen megszerzett élményekkel és a kártyák mögötti tudással - már könnyedén tudtak önállóan megoldást építeni.

EREDMÉNY

64

oldal konkurencia-elemzés

25

tervezési minta

22

darabos kártyakészlet

16

óra interaktív workshop

A workshopok végére a fejlesztőknek több hónapnyi tervük volt arra, hogy reagáljanak a felvetett problémákra és a felületet hogyan alakítsák át a modern office programok irányába, ezt pedig a tavaszi idény végére önállóan meg is valósították.

bottom of page